Skip to content
Internațional

Peste 120.000 de ucraineni au părăsit Ucraina de la lansarea invaziei Rusiei. Câţi au venit în România

Twitter

Peste 120.000 de ucraineni au fugit din ţară după ce Rusia a invadat Ucraina, joi, a anunţat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează The Associated Press.

Situaţia urmează se înrăutăţească şi mai mult, avertizează la CNN adjuncta Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi Kelly Clements, după izbucnirea unor lupte de stradă, la Kiev, între forţe ucrainene şi ruse.

”În prezent, peste 120.000 de oamenii au plecat în ţările vecine” Ucrainei, anunţă ea. ”Sunt primiţi extraordinar de către comunităţile locale. Însă este o situaţie dinamică. Evident, suntem devastaţi de ceea ce urmează”, a adăugat ea, potrivit news.ro.

Cei mai mulţi ucraineni se refugiază în Polonia şi Republica Moldova, dar şi în România, Slovacia şi Ungaria.

Poliţia de Frontieră din ţara noastră a anunţat că numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în România, vineri, pe la frontiera cu Republica Moldova a crescut cu 147% faţă de ziua anterioară, în timp ce la graniţa cu Ucraina s-a înregistrat o scădere uşoară. De la declanşarea crizei, 54 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei.

În data de 25.02.2022, în intervalul de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România aproximativ 73.030 de persoane (creştere de 25% faţă de ziua anterioară), dintre care 14.188 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 36 %)„, a arătat, sâmbătă, Poliţia de Frontieră.

Astfel, pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 6.996 de cetăţeni ucraineni (scădere de 6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 5.417 cetăţeni ucraineni (creştere de 147%).

Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 72.022 de persoane (creştere de 34%), dintre care 7.298 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 99%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 25 februarie, ora 24.00, 54 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei, fiind preluate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări„, a menţionat sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *