Skip to content
Internațional

Peste 150 dintre soldații Gărzii Naționale aduși pentru inaugurarea preşedintelui Biden, testaţi pozitiv cu noul coronavirus

libertatea.ro

Între 150 și 200 de soldați ai Gărzii Naționale dintre cei trimiși în Washington pentru asigurarea securității inaugurării președintelui Joe Biden au fost testați pozitiv la noul coronavirus, a declarat Reuters un oficial american.

Guvernul SUA a impus măsuri de siguranță fără precedent în oraș, inclusiv garduri cu sârmă ghimpată și puncte de control gestionate de Garda Națională, după atacul suporterilor lui Trump asupra Capitoliului.

Oficialul citat de Reuters, care a pus condiția să nu-i fie publicat numele, a spus că este vorba doar de o mică parte a celor peste 25.000 de soldați amplasați în oraș, chiar dacă numărul celor testați pozitiv ar putea crește în următoarele zile.

Garda Națională a spus că nu dă amănunte despre cazurile de coronavirus, dar militarii săi au respectat recomandările Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, transmite HotNews. De asemenea, Garda Națională a spus că se fac pregătiri pentru ca mii de soldați să se întoarcă acasă, 15.000 urmând să părăsească Washingtonul în următoarele 5-10 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *