Skip to content
Internațional

Peste 2.000 de persoane reţinute după manifestaţiile din ultimele 24 de ore din Belarus

Twitter
" "

Peste 2.000 de persoane au fost reţinute în urma manifestaţiilor care au avut loc în Belarus în ultimele 24 de ore, după realegerea lui Aleksandr Lukaşenko. Ministerul de Interne de la Minsk a subliniat că 21 de ofiţeri de poliţie şi membri ai forţelor de securitate au fost răniţi. Potrivit News.ro, cinci dintre ei au fost duşi la spital.

Ministerul nu a anunţat numărul manifestanţilor răniţi, ci doar a informat deja despre decesul unui protestatar. Belarus a anunţat, luni, victoria clară a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko la alegerile prezidenţiale, după o noapte marcată de manifestaţii antiguvernamentale la care poliţia a intervenit în forţă.

" "
" "

Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani, a câştigat al şaselea mandat de preşedinte obţinând 80,23 la sută din totalul voturilor, potrivit rezultatelor oficiale. Principalul său contracandidat, Svetlana Tikhanovskaia, a obţinut 9,9 la sută din voturi. Belarus nu a mai organizat din 1995 un scrutin considerat liber şi corect.

1 comentariu la “Peste 2.000 de persoane reţinute după manifestaţiile din ultimele 24 de ore din Belarus

  1. Lukasenko ultimul dictator din Europa trebuie eliminat din viata politica, succes demonstrantilor din Belarus sa-l dati jos pe colhoznicul parvenit lukasenko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *