Skip to content
Societate

Peste 2.000 de soldaţi profesionişti depun jurământul de credinţă, în mai multe garnizoane din ţară

Facebook

Un număr de 2.034 de soldaţi profesionişti, din mai multe garnizoane din ţară, depun, miercuri, jurământul de credinţă faţă de ţară, anunţă Ministerul Apărării.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), în şcoli militare de instruire, unităţi şi mari unităţi aparţinând Statului Major al Forţelor Terestre vor depune jurământul militar 1.622 de soldaţi profesionişti.

Din cadrul Forţelor Navale Române, 134 de militari vor depune jurământul militar la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia şi la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.

De asemenea, la Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Aeriene Române de la Boboc vor depune legământul de credinţă faţă de ţară 82 de militari.

În municipiul Bucureşti vor depune jurământul de credinţă 147 de militari din Brigada 122 Logistică şi Baza de instruire a personalului de logistică, structuri ce aparţin Comandamentului Logistic Întrunit, respectiv 49 de soldaţi profesionişti din Centrul 105 comunicaţii şi tehnologia informaţiei, structură subordonată Comandamentului Comunicaţiilor şi Informaticii„, arată MApN, într-un comunicat de presă.

Ceremoniile militare se vor desfăşura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Soldaţii profesionişti parcurg un program de instruire care cuprinde două componente: etapa instrucţiei individuale de bază, care este focalizată pe pregătire militară generală şi tactică, în vederea formării deprinderilor necesare protecţiei individuale, ducerii luptei şi mânuirii armamentului/echipamentului din dotare, şi etapa instrucţiei individuale de specialitate, care cuprinde pregătirea militară de specialitate, specifică armei şi specialităţii militare pe care soldaţii profesionişti vor fi încadraţi ulterior”, mai arată MApN.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *