Peste 20 de milioane de euro pentru persoanele cu dizabilități din România. Cum vor fi ajutate

Sursă foto: Freepik

Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Unităţilor Administrativ-Teritoriale (UAT) pot accesa un buget de peste 25,4 milioane de euro în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilităţi”, pentru a dezvolta serviciile destinate persoanelor cu astfel de probleme, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), într-o postare publicată, luni, pe pagina de Facebook a instituţiei.

„România este în plin proces de dezinstituţionalizare care presupune incluziunea socială a persoanelor adulte cu dizabilităţi. În cadrul acestui apel pot fi construite de la zero servicii sociale care să susţină aproape 5.000 de persoane cu dizabilităţi să aibă un trai independent. Invit autorităţile locale să scrie proiecte şi să acceseze aceste fonduri necesare pentru a avea o societate incluzivă care să asigure o viaţă mai bună pentru oameni”, a declarat ministra de resort, Simona Bucura-Oprescu.

Potrivit instituţiei, cu un buget total de 25,41 milioane de euro (126,33 milioane de lei, fără TVA), în cadrul acestui apel autorităţile locale pot accesa fonduri pentru construirea de la zero a 36 de servicii comunitare noi, reprezentând centre de zi, centre de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu sau centre de servicii de asistenţă şi suport.

„Rolul noilor servicii comunitare este să prevină instituţionalizarea, să crească calitatea vieţii persoanelor cu dizabilităţi instituţionalizate şi să asigure sprijin pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate”, notează sursa citată.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: