Skip to content
Politică

Peste 200 de amenzi date de autorități de la intrarea în vigoare a legii antifumat

Poliția locală și structurile MAI au dat 211 amenzi în cuantum de 38.500 de lei și 295 de avertismente pentru încălcarea Legii antifumat de la intrarea în vigoare a acestui act normativ și până în prezent, informează, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), potrivit romaniatv.net.

Una dintre activitățile derulate la nivel național de IGSU a avut în vedere respectarea prevederilor Legii nr.15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Totodată, în ultima săptămână, inspectorii au continuat controalele în cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol, precum și la unități turistice pentru a se asigura că acestea respectă măsurile de apărare și stingere a incendiilor.

Astfel, personalul specializat din componența serviciilor profesioniste pentru situații de urgență a desfășurat 1.846 controale la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 3.662 sancțiuni (3.199 avertismente și 463 amenzi contravenționale), în cuantum de 1.099.603 de lei, menționează IGSU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *