Peste 25.000 de pelerini s-au închinat deja la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Sursa foto: ortodox.md

La o zi de la începerea pelerinajului de la Catedrala Mitropolitană din Iași, aproximativ 25.500 de pelerini s-au închinat deja la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.

Potrivit informațiilor oferite de Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, în prezent aproximativ 6.000 de persoane așteptă să se închine.

În organizarea pelerinajului din acest an, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a pus la dispoziție 1.000 de voluntari, dintre care 300 sunt preoți pregătiți să ofere asistență duhovnicească solicitanților.

De asemenea, au fost puse la dispoziție două numere de telefon pe care pelerinii le pot apela pentru a obține informații despre programul procesiunii, precum și despre alte aspecte practice.

Numerele de contact sunt: 0757.57.91.00 și 0757.03.34.66, iar liniile telefonice funcționează doar pe durata sărbătorii.

Pelerinajul de anul trecut a înregistrat un record de participare, cu aproximativ 450.000 de persoane prezente la toate manifestările. Din acest motiv, organizatorii estimează un număr comparabil de participanți și pentru acest an.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: