Skip to content
Sănătate

Peste 3.000 de copii români, înscriși la vaccinare

Facebook/RO Vaccinare

Peste 3.000 de copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani au fost programați pentru vaccinare în platforma națională, informează miercuri autoritățile. Astfel, până miercuri la ora 16.45 au fost programate 3.634 de persoane din categoria 12-15 ani.

Copiii cu vârsta de 12 ani şi peste se pot vaccina de miercuri împotriva COVID-19, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel, platforma de programare a fost optimizată şi permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste prin contul părinţilor. Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă, informează Agerpres.

Pentru vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.

Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi peste este Comirnaty produs de BioNTech Pfizer. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi.

Rezumatul Caracteristicilor Produsului Comirnaty produs de BioNTech Pfizer poate fi consultat: http://bit.ly/RCP-Pfizer-1iunie.

Date despre vaccinul Comirnaty produs de BioNTech Pfizer găsiţi la: http://bit.ly/vaccin-Pfizer.

Chestionarul de triaj poate fi descărcat de la: http://bit.ly/chestionar-triaj-adulti, iar formularul de exprimare a acordului informat pentru minori se poate descărca de la: http://bit.ly/formular-minori.

 

1 comentariu la “Peste 3.000 de copii români, înscriși la vaccinare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *