Skip to content
Politică

Peste 30 de jihadişti din Statul Islamic, ucişi de bombardamente

Peste 30 de jihadişti din Statul Islamic au fost ucişi, duminică, la Raqqa, în nordul Siriei, în lovituri aeriene desfășurate, probabil, de coaliția occidentală, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, organizație non-guvernamentală cu sediul la Londra).

„Avioane militare aparținând probabil coaliției internaționale au ucis cel puțin 32 de jihadiști și au rănit peste 40 în cursul a 15 lovituri ce au vizat pozițiile Statului Islamic la nord, est și sud-est de orașul Raqqa”, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, numărul victimelor ar putea fi mai mare, întrucât bilanțul a fost realizat numai pe baza datelor provenite de la un singur spital din Raqa.

O coaliție internațională condusă de Statele Unite bombardează pozițiile grupării jihadiste Statul Islamic începând din septembrie anul trecut.

Franța, care participă la această coaliție, și-a intensificat atacurile aeriene după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți și revendicate de Statul Islamic.

Marea Britanie a efectuat, miercuri, primele sale lovituri aeriene în Siria, iar Germania a aprobat, vineri, un plan pentru a se alătura coaliției internaționale din Siria contra grupării jihadiste.

Gruparea Statul Islamic controlează suprafețe întinse din Irak și Siria și și-a stabilit orașul Raqa drept capitala sa de facto. Raqa a devenit ținta atacurilor atât ale coaliției internaționale conduse de SUA, cât și ale aviației siriene și ale Rusiei. Aceasta din urmă a lansat o campanie aeriană în Siria pe 30 septembrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *