Skip to content
Societate

Peste 300 de kilograme de precursori de explozivi restricţionaţi, confiscate de poliţişti

radiocluj.ro

Peste 300 de kilograme de precursori de explozivi restricţionaţi au fost indisponibilizate de poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, în cadrul unei acţiuni naţionale, desfăşurate în perioada iunie – octombrie 2019, scrie news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Română, în urma verificărilor, pentru neregulile constate, poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 187.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 65 de infracţiuni, 60 de persoane fiind  cercetate în cauze penale.

Totodată, poliţiştii au desfăşurat 376 de activităţi de prevenire a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează operaţiunile cu precursori de explozivi restricţionaţi.

De exemplu, poliţiştii din Alba au identificat o persoană, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Alba Iulia, ar fi comercializat ilegal către diverse persoane fizice, în perioada 2018 – 2019, diferite produse cu conţinut de peroxid de hidrogen, în proporţie de 32,6%.

Substanţa în cauză este clasificată ca precursor de exploziv restricţionat, conform Anexei I a Regulamentului U.E. 98/2013.

În cauză, poliţiştii au înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea la dispoziţie cu orice titlu de precursori de explozivi restricţionaţi persoanelor din rândul publicului larg”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *