Peste 305.000 de cetăţeni aşteptaţi la urne; şi-au exprimat intenţia de a vota şi 556 de deţinuţi de la Aiud

Sursa foto: Unsplash

Aproximativ 88% dintre deţinuţii cu drept de vot de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Aiud şi-au exprimat intenţia de a vota duminică la alegerile europarlamentare, printre persoanele private de libertate aflându-se şi cinci localnici cu drept de vot la alegerile locale.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Adelina Alexă, a precizat, vineri, pentru AGERPRES, că din efectivul de 685 de persoane private de libertate au dreptul de a vota un număr de 635.

„Dintre aceştia, 556 şi-au exprimat intenţia de a vota. Din cei 556, cinci persoane private de libertate au dreptul de a vota şi la alegerile locale”, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Aceştia vor putea vota prin intermediul urnei speciale.

Tot la alegerile de duminică pot vota în Alba şi 645 de cetăţeni din ţări ale Uniunii Europene, majoritatea fiind din Italia şi Germania.

Astfel, în listele electorale complementare figurează, conform datelor transmise de Inspectoratul General pentru Imigrări, un număr total de 645 de cetăţeni, din care 479 în mediul urban şi 166 în mediul rural. Cei mai mulţi sunt în Alba Iulia – 260 şi Sebeş – 104.

În total, duminică sunt aşteptate la urne în cele 440 de secţii de votare amenajate în judeţ un număr de 305.337 de persoane, dintre care 62.469 în municipiul reşedinţă de judeţ, Alba Iulia, potrivit Instituţiei Prefectului Alba.

La preşedinţia Consiliului Judeţean Alba candidează şase persoane, inclusiv actualul preşedinte, în funcţie din 2005. Ordinea pe buletinul de vot, potrivit tragerii la sorţi, este următoarea: Corneliu Mureşan (Partidul Social Democrat), Ion Dumitrel (Partidul Naţional Liberal), Corneliu-Dan Olar (Alianţa pentru Unirea Românilor), Ion Ghinescu (Partidul S.O.S.), Marius-Nicolae Rof (Alianţa Dreapta Unită) şi Constantin Talpaş (Partidul Umanist Social-Liberal).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: