Skip to content
Societate

Peste 35.000 de turişti, aşteptaţi pe litoral. Cum se circulă pe drumurile spre mare și spre munte

Este Vinerea Mare și mulți români au plecat deja în minivacanța de Paște și 1 Mai. Pe litoral, unde de mâine se deschide sezonul estival, sunt așteptați peste 35.000 de turiști. Hotelurile și pensiunile din stațiunile din întreaga țară pot funcționa la până la 70% din capacitate. Pe șoselele care duc spre principalele destinații turistice s-a creat din nou aglomerație.

Pe Autostrada Soarelui, care duce spre litoral, traficul era lejer în această dimineață, dar este de așteptat să se aglomereze din nou. Aseară s-a creat aglomerație la ieșirea din Capitală.

Singurul tronson de autostradă la care se mai lucrează în prezent este cel de la Cernavodă, unde traficul este deviat pe o porțiune de 4 kilometri.

Turiștii care vor să ajungă la mare pot lua și trenul. CFR a suplimentat numărul de trenuri spre Constanța. Sunt 13 perechi de trenuri care leagă Capitala de litoral în această perioadă, scrie digi24.ro.

În schimb, drumul spre munte e deja aglomerat. Prima coloană s-a format pe centura Ploieștiului.

Aici au venit și polițiștii de la Rutieră pentru a dirija traficul.

La fel ca aseară, se așteaptă din nou aglomerație pe Valea Prahovei. De altfel, Centrul Infotrafic al poliției a anunțat că valorile de trafic au început să se intensifice pe sensul către munte al DN 1 Ploiești – Brașov, circulându-se în coloană de la Nistorești până în centrul localității Comarnic, județul Prahova.

Polițiștii au anunțat încă de ieri că vor fi prezenți pe șosele, inclusiv cu radare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *