Peste 380 de poliţişti români de frontieră au lucrat, anul trecut, în cadrul Agenţiei FRONTEX

Sursă foto: infomigrants.net

Peste 380 de români au lucrat, anul trecut, alături de poliţişti de frontieră din alte state europene, în cadrul Agenţiei FRONTEX, care coordonează acţiunile statelor membre ale Uniunii Europene în implementarea măsurilor comunitare privind managementul frontierelor externe. ”Nu vom avea probleme de natură de ordine publică sau alte probleme, mai multe sau mai puţine, faţă de alte state”, afirmă şeful Poliţiei de Frontieră, Cornel Laurian Stoica, referindu-se la momentul de după intrarea României în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi navale.

”Partenerii externi şi Agenţia FRONTEX şi ceilalţi parteneri cu care am colaborat de-a lungul timpului şi colaborăm în continuare au foarte mare încredere în noi. Avem o prezenţă de ofiţeri FRONTEX în România, de la Europol colegii colaborează foarte bine cu noi, în diferite speţe, dosare pe care le-am instrumentat împreună, ba mai mult şi din diferite state din Spaţiul Schengen au foarte mare încredere în noi. Asta spunând faptul că şi noi, la rândul nostru, am dat către Agenţia FRONTEX, anul trecut, vă dau un exemplu, peste 380 de ofiţeri FRONTEX, sunt poliţişti români care lucrează pe aeroporturile din tot Spaţiul Schengen şi care verifică împreună cu colegii lor documente şi ajută la identificarea persoanelor care pot folosi documente falsificate”, a afirmat şeful Poliţiei de Frontieră, Cornel-Laurian Stoica, vineri seară, în cadrul unei emisiuni la Antena 3.
Oficialul Poliţiei de Frontieră a dat asigurări că ”România este un stat sigur”.
”Nu vom avea probleme de natură ordine publică sau alte probleme, mai multe sau mai puţine, faţă de alte state”, a spus chestorul Stoica, referindu-se la momentul de după intrarea României în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi navale.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: