Peste 3800 de persoane s-au înscris în Programul Casa Verde Fotovoltaice din Bucureşti-Ilfov

Sursa foto: Freepik

Peste 3800 de persoane s-au înscris în Programul Casa Verde Fotovoltaice din Bucureşti-Ilfov, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu. Ei au precizat că pentru această regiune bugetul alocat a fost de 114 milioane de lei.

Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu au transmis că, vineri, a avut loc sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Bucureşti-Ilfov.
Bugetul de 114.120.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 3.804 persoane fizice.
”Încă o etapă de înscrieri s-a finalizat cu succes astăzi. Încă 3.804 de gospodării, din Bucureşti şi Ilfov, vor primi finanţarea de 30.000 de lei prin Programul Casa Verde Fotovoltaice, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, stocării şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional. Beneficiile utilizării sistemelor de panouri fotovoltaice şi a bateriilor de stocare a energiei aferente le reprezintă reducerea costurilor la factura de electricitate, precum şi, pe termen lung, reducerea emisiilor de carbon la nivel naţional.”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.
Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu au precizat că urmează înscrierea pentru Regiunea Sud-Vest – judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, în 7 octombrie, buget alocat de aproape 200 de milioane de lei, în Regiunea Vest – judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, în 8 octombrie, buget alocat 229 de milioane de lei şi pentru unităţile de cult din toate regiunile, în 9 octombrie, bugetul alocat fiind de peste 20 de milioane de lei.
Reprezentanţii AFM au adăugat că perioada de înscriere în cadrul programului începe la ora 10.00 şi se termină la ora 23.59 pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat. Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: