Skip to content
Societate

Peste 4.000 de situaţii de urgenţă în minivacanța de Paște. Unde au fost nevoiți să intervină pompierii

igsu.ro

IGSU a anunţat, luni, că în minivacanţa prilejuită de sfintele sărbători pascale, peste 5.000 de pompieri s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei cetăţenilor. Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică s-au înregistrat 4.058 de situaţii de urgenţă. Mare parte din misiunile gestionate de pompieri a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, peste 80% din numărul total de intervenţii, ceea ce înseamnă aproape 3.300 de astfel de situaţii. De asemenea, colegii noştri au intervenit pentru stingerea a 270 de incendii, 17 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum şi în alte 472 de misiuni de protejare a comunităţilor.

În cele trei zile, 3.327 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 60 au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite. În acest sfârşit de săptămână au fost înregistrate şi câteva cazuri izolate de incendii care au avut drept cauză probabilă lumânările sau candelele aprinse lăsate nesupravegheate şi amplasate în mod necorespunzător. Cel mai recent eveniment a avut loc ieri seară, în localitatea Bărcăneşti, judeţul Ialomiţa. Pompierii au acţionat pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă,  care s-a dovedit a avea drept cauză probabilă o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată. Din fericire, acest incendiu nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale”, mai arată comunicatul de presă al Inspectorului General pentru Situaţii de Urgenţă.

IGSU recomandă  cetăţenilor să respecte, în continuare, câteva reguli esenţiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie aşezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puţină apă) şi să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situaţie, nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate şi nu adormiţi cu lumânările aprinse.

De asemenea, recomandăm părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze diverse surse de aprindere (brichete, chibrituri) sau alte obiecte periculoase care îi pot răni. În continuare, pompierii rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat”, mai indică sursa citată, informează news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *