Skip to content
Politică

Peste 4000 de persoane sunt așteptate sâmbătă la Marșul Diversității din București

stiri.tvr.ro

Peste 4.000 de persoane sunt așteptate sâmbătă la Bucharest Pride 2018, care va începe de la ora 17:30. Participanții la eveniment se vor aduna pe Calea Victoriei, iar, potrivit programului, vor pleca în marș la ora 18:00 spre Piața Universității.

Potrivit organizatorilor marșului, adunarea participanților se va aduna  pe Calea Victoriei, pe carosabil, în secțiunea dintre Piața Victoriei și intersecția dintre Strada Sevastopol cu Calea Victoriei, iar traficul auto va fi restricționat în zonă, potrivit hotnews.ro.

Marșul se va finaliza în Piața Universității, în zona esplanadei cu statui. După ce participanții la marș ajung în zona esplanadei cu statui, traficul auto va fi redeschis pe Bulevardul Regina Elisabeta. La marș participă și Emil Renge, câștigătorul ultimului sezon de Românii au Talent. Acesta împreună cu Dragoș Bucurenci și reprezentanții ACCEPT au vorbit, vineri, despre importanța participării la marșul aflat la a 14-a ediție.

„Anul acesta mi-am făcut coming out-ul pe canalul de youtube. Țin legătura cu generația nouă, cu tinerii din România. Ceea ce mi-am dorit eu prin coming out a fost să fiu un exemplu pentru tinerii care trec acum prin ce am trecut eu când aveam 17 ani.  Am primit sute de mailuri de la tineri care au dorit să fie auziți, atunci când au văzut că se poate – te poți accepta pe tine însuți, poți trăi o viață frumoasă și echilibrată. Coming out-ul este important pentru sănătatea noastră. Avem o singură viață și trebuie să ne bucurăm de ea. Vorbiți despre voi cu cei în care aveți încredere pentru că e important să vorbim despre noi. Regulile ni le creăm noi, tot noi le și schimbăm. La 17 ani mi-aș fi dorit să existe un model care să îmi spună că e în regulă să simt. Iubim diferit, pentru ca Dumnezeu ne-a creat diferiți. Libertatea înseamnă dragoste și iubire. Cred că, în țara mea, dragostea nu trebuie să mai fie un subiect tabu”, a povestit Rengle.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *