Peste 4,5 milioane de refugiaţi ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

Refugiați ucraineni
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / CASIAN MITU

Numărul ucrainenilor care au intrat în România pe fondul invaziei ruse a trecut de 4,5 milioane, relevă datele Poliţiei de Frotnieră.

Conform Poliţiei de Frontieră, în data de 11 iunie, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 263.300 de persoane, cetăţeni români şi străini şi peste 59.600 de mijloace de transport, pe ambele sensuri, scrie news.ro.

”Pe sensul de intrare în România, au fost 117.700 de persoane, dintre care 13.711 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 11.06.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.508.147 cetăţeni ucraineni”, precizează sursa citată.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.ntieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: