Skip to content
Constanța Știri locale

Peste 50.000 de turiști s-au distrat pe litoralul românesc

Facebook

Litoralul românesc a fost ținta turiștilor de 1 Mai. Potrivit estimărilor realizate de Corina Martin, preşedinte de onoare al Resto Constanţa, peste 50.000 de români și-au petrecut weekendul pe malul mării.

„Resto Constanţa estimează că primul weekend pe litoral a adus peste 50.000 turişti în staţiunile de la malul mării. Aşa cum am estimat, vremea frumoasă a convins, pe ultima sută de metri, zeci de mii de români, care au ales să petreacă weekend-ul pe litoralul românesc, unde au avut parte de prima minivacanţă la mare fără restricţii”, a precizat Corina Martin, citată de Agerpres.

Potrivit datelor centralizate, staţiunile cu cel mai mare grad de ocupare au fost Mamaia – Mamaia Nord, Costineşti şi Vama Veche, unde au fost organizate şi promovate o serie de evenimente – de la festivaluri de muzică, la cele gastronomice, la petreceri şi evenimente în cluburi, terase şi restaurante.

Totodată, Eforie a atras turişti şi public specific, conform profilului de staţiune balneară, cu turişti care au ales mai multă linişte şi relaxare, dar şi servicii de cazare şi Spa.

„Fără îndoială, marea surpriză a reprezentat-o Festivalul de la Costineşti, aflat la prima sa ediţie – încă o dovadă că evenimentele sunt cele care atrag şi conving turiştii să aleagă o anumită destinaţie. Grad de ocupare de 100% în staţiune, pentru prima dată de 1 Mai, după foarte mulţi ani (…). Ne pregătim în continuare pentru următoarele weekend-uri şi săptămâni ale sezonului şi vom continua să solicităm – şi mai insistent – întâlniri cu autoritățile locale, cărora le vom cere mai multă implicare în amenajarea staţiunilor şi în susţinerea organizatorilor de evenimente”, a explicat Corina Martin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *