Skip to content
" "
Politică

Peste 50 de delegații naționale, aduse la București de Adunarea Parlamentară a NATO

deputatdecluj.ro

De vineri până luni, Adunarea Parlamentară a NATO va aduce peste 50 de delegații naționale la București. Secretarul general al Organizației Tratatului Nord-Atlantic, Jens Stoltenberg urmează să participe la sesiunea plenară de luni, alături de președintele Klaus Iohannis și de președinții celor două Camere ale Parlamentului – Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Discuțiile se vor axa pe teme de actualitate privind securitatea internațională, comisiile de specialitate urmând să adopte mai multe rapoarte care au fost dezbătute cu ocazia sesiunii de primăvară care a avut loc, în acest an, la Tbilisi, în Georgia, potrivit agerpres.ro

" "
" "

Printre subiectele abordate se numără sprijinirea operațiunilor NATO în Afganistan, cooperarea mai strânsă NATO — UE, stabilitatea și securitatea din zona Mării Negre, riscurile instabilității în Asia de Est, criza umanitară din Siria și Irak.

Fondurile necesare organizării sesiunii anuale AP NATO, din România, au fost asigurate printr-o Hotărâre de Guvern, cheltuielile au fost împărțite între Senat și Camera Deputaților, conform unui protocol. S-au achiziționat pentru acest eveniment sistemul audio-video din sala plenară, sistemul de traducere din cadrul sălilor de conferință de presă, sistemul de iluminat din sala plenară, autoturismele pentru protocol și pentru delegații, logistica IT pentru sălile în care se vor desfășura cele mai importante lucrări ale AP NATO. Cheltuielile totale sunt de 10.898.000 de lei„, a declarat secretarul general al Camerei Deputaților, Silvia Mihalcea, joi, la Palatul Parlamentului.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *