Peste 500 000 de persoane au trecut granița României în 24 de ore

Sursă foto: Infotrafic

Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control sâmbătă – atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire – aproximativ 501.700 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi peste 140.100 de mijloace de transport.

Conform unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră  pe sensul de intrare în România au fost 187.715 de persoane, dintre care 15.780 de cetăţeni ucraineni.

Din 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), la nivel naţional, au intrat în România 5.889.607 cetăţeni ucraineni.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line, care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în ultimele 24 de ore, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” -, poliţiştii de frontieră au constatat: 74 de fapte ilegale (31 infracţiuni şi 43 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 15.145 lei şi au fost bunuri ridicate în vederea confiscării în valoare de aproximativ 167.900 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară a 15 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 25 cetăţeni români din diferite motive legale.

Timpi crescuți la graniță în această perioadă

În această peiroadă în care românii veniți din Diaspora în țară își încheie concediiile și se întorc în țările de adopție, sunt timpi foarte mari de așteptare la ieșirea din țară.

Şoferii trebuie să aştepte aproximativ două ore în punctele de frontieră Petea şi Nădlac şi 90 de minute la Nădlac II, Turnu sau Urziceni.

Raluca Stan, purtător de cuvânt Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu spune ce documente sunt obligatorii atunci când treceţi graniţa:

„Alături de un document de călătorie valabil, carte de identitate sau paşaport, conducătorul unui mijloc de transport trebuie să prezinte permisul de conducere valabil şi corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi dovada inspecţiei tehnice periodice, care trebuie să fie valabilă în momentul prezentării în punctul de trecere a frontierei, toate acestea în original,” a spus Raluca Stan.

Citește mai mult pe stiridiaspora.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL