Skip to content
Siguranța cetățeanului

Peste 500 de permise reţinute într-o singură zi pentru depăşirea vitezei legale

Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţia Română a transmis vineri că, în ultimele 24 de ore, peste 6.000 de şoferi au fost sancţionaţi pentru nerespectarea vitezei legale, peste 500 de şoferi fiind sancţionaţi cu suspendarea permisului după ce au depăşit viteza legală cu peste 50km/h.

Peste 6.000 de şoferi care nu au respectat viteza legală, punând în pericol siguranţa traficului, au fost sancţionaţi, ieri, de poliţiştii care au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere.
În ziua de 4 iunie 2020, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., poliţiştii au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.
Astfel, au fost aplicate 9.044 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6.024 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, 2.890 pentru alte sancţiuni la  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 130 de sancţiuni pentru alte acte normative.
 
Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise şi 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.
În primele 5 luni ale anului 2020, nerespectarea regimului legal de viteză a generat 18% dintre accidentele rutiere grave.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *