Skip to content
Externe

Peste 60 de cetățeni europeni blocați în Maroc, ajutați de România să se întoarcă acasă

TAROM/facebook

Românii care au rămas blocați în Maroc, după ce țara a suspendat zborurile comerciale de teama Omicron, noua variantă de coronavirus, au ajuns acasă cu o cursă specială a TAROM. La bord s-au aflat 122 de români și 62 de cetățeni europeni. Unii dintre aceștia din urmă au ținut să mulțumească României pentru că i-a ajutat să plece din Maroc.

M-am simțit foarte bine că sunt româncă pentru că alți cetățeni de alte naționalități au rămas blocați în Maroc și au trebuit să-și facă rost de zboruri pe cont propriu”, a susținut o femeie, la revenirea din Maroc în România.

Mulțumesc foarte mult României pentru că ne-a salvat din Maroc, după ce granițele au fost închise. Mulțumesc foarte mult! Noi suntem din Grecia și lucrăm în Spania”, a spus o tânără.

Iar o altă femeie din Polonia a susținut că „zborul a fost perfect, serviciile au fost foarte bune”.

122 de români, aduși din Maroc cu o cursă specială a TAROM

Joi, Ministerul de Externe a anunțat că 122 de români și 62 de cetățeni europeni sunt ajutați să plece din Maroc, după ce această țară a suspendat zborurile comerciale. Aeronava TAROM a aterizat la București joi seară.

MAE a precizat încă de atunci că nicio persoană nu are simptome de infectare cu coronavirus. Chiar și așa, toate au fost testate și li s-a recomandat să rămână în izolare până primesc rezultatele.

Românii care încă se mai află în Maroc sunt sfătuiți să se adreseze ambasadei, TAROM fiind pregătită oricând pentru un nou zbor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *