Skip to content
Politică

Peste 600 de şoferi, sancţionaţi în ultima săptămână

Peste 600 de şoferi au fost sancţionaţi în ultima săptămână pentru că nu aveau maşinile echipate cu anvelope de iarnă, iar amenzi de 100.000 de lei au fost aplicate administratorilor de drumuri şi firmelor pentru că nu au curăţat străzile de zăpadă, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a declarat, sâmbătă, că, în ultima săptămână, poliţiştii rutieri au fost prezenţi în special pe drumurile pe care s-au înregistrat valori mari de trafic ca urmare a numărului mare de persoane care s-au întors din minivacanţa de Sărbători, dar şi pe cele pe care s-a circulat în condiţii de iarnă, potrivit romaniatv.net.

Cu ocazia acestor acţiuni, 614 conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu şi-au echipat autovehiculele cu anvelope de iarnă.

Conform purtătorului de cuvânt al MAI, în zonele unde a nins abundent poliţiştii au acţionat inclusiv pentru monitorizarea modului în care administratorii de drumuri şi operatorii economici au intervenit pentru deszăpezire. Astfel, 23 de administratori de drumuri şi operatori economici din ţară au fost sancţionaţi cu peste 100.000 de lei.

„Referitor la situaţia din Bucureşti, Poliţia Capitalei a efectuat controale la toate cele şase societăţi comerciale aflate în contract cu Primăria municipiului Bucureşti şi primăriile de sector, toate şase fiind sancţionate contravenţional în această săptămână pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumurilor publice pe timp de iarnă. Pe tot parcursul sezonului rece se va continua monitorizarea şi controlul activităţii administratorilor şi a societăţilor comerciale pe linia întreţinerii drumurilor publice pe timp de ninsoare şi polei”, a declarat Monica Dajbog.

Ea a amintit că, din dispoziţiile ministrului Afacerilor Interne, fiecare Prefectură a afişat pe site-ul oficial contractele de deszăpezire încheiate pentru fiecare segment de drum, incluzând firmele care au contractat aceste servicii şi valoarea acestor contracte.

De asemenea, în această săptămână, când mare parte din ţară s-a aflat sub avertizări de viscol şi ninsori, aproximativ 23.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră au intervenit zilnic pentru limitarea şi înlăturarea efectelor fenomenelor meteo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *