Skip to content
Sănătate

Peste 66.000 de vaccinați în 3 zile, în Capitală. Gheorghiță: Dacă menținem acest ritm, ajungem la 70% în două luni

Inquam Photos / George Călin

În București, peste 66 de mii de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 3 zile și mai mult de jumătate dintre acestea s-au prezentat la centrele deschise non-stop în cadrul maratonului de vaccinare. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță susține că, în prezent, 40% din populația cu vârsta pest 18 ani este vaccinată anti-COVID, iar dacă se va menține ritmul de vaccinare din ultimele zile, până la finalul anului, vom atinge 70% din populație imunizată.

Pe fondul impunerii de noi restricții și al numărului mare de cazuri de COVID-19, tot mai multe persoane au mers să se vaccineze anti-COVID. Și mai mult de jumătate dintre cei care s-au imunizat, în ultimele zile la nivel național, sunt cu prima doză.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță a vorbit despre o nouă țintă de vaccinare care ar putea fi atinsă la finele anului.

„Din datele noastre, dacă acest ritm de vaccinare va fi menținut, în următoarele două luni vom putea depăși rata de vaccinare de 70% la nivel național în populația adultă. Înseamnă că impactul bolii asupra populației se va reduce semnificativ. Numărul de decese se va reduce de cel puțin 20 de ori, numărul de cazuri noi se va reduce, iar impactul următoarelor valuri ale pandemiei va fi unul nesemnificativ la nivel populațional”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Maratoanele se vor repeta și în weekend-urile următoare în București. La nivel național, ne apropiem de 6 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, iar numărul celor imunizați cu prima doză se apropie de 6 milioane și jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *