Peste 70% din candidații USR în Consiliul Local al Sectorului 2 sunt obișnuiți să trăiască din banii statului

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, prezinta realizarile si obiectivele atinse in cei doi ani de mandat, in Bucuresti, 27 octombrie 2022. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
INQUAM PHOTOS / SABIN CIRSTOVEANU

Partidul „oamenilor noi” s-a transformat. Peste 70% din candidații propuși de USR în Consiliul Local al Sectorului 2 sunt obișnuiți să trăiască din banii statului. Am analizat primele 20 de persoane care au fost puse pe lista candidaților la Consiliul Local al Sectorului 2 de către alianța USR – PMP – FD.

Foști consilieri locali, membrii în diferite consilii de administrație și comitete cu stipendii mari, paraziți ai companiilor municipale din subordinea Primăriei Municipiului București sau politruci care vor să intre într-un consiliu local indiferent de sector se regăsesc în oferta electorală a partidului care acum patru ani dorea „oameni noi în politică”.

Lista este deschisă de un consilier local care și-a angajat soția casnică la primărie. Acesta este văzut ca mâna forte a administrației lui Radu Mihaiu la Sectorul 2. A doua poziție este ocupată de o angajată a USR care a fost plimbată prin mai multe funcții politice. Pe locul trei găsim o consilieră locală de la Sectorul 2 care apare în documentele unei companii administrate de Primăria Sectorului 3 care este controlată de social-democratul Robert Negoiță. La mențiuni vedem un fost candidat la Consiliul Local din Sectorul 1, premiat cu un post cald la o companie municipală care acum își încearcă norocul politic la Sectorul 2.

Exemplele pot să continue. Am analizat 20 de oameni și în cazul a 14 dintre ei am constatat că au tendința de a se îndestula din banii proveniți de la stat. Din primii zece candidați propuși de USR-PMP-FD numai unul singur nu are o legătură clară cu funcțiile publice sau banii statului.

Stipendiarii USR Sector 2

 1. Pellegrini Marius Ovidiu – consilier local Sector 2 din 2020. Soția, Maria Luiza Serabian Pellegrini lucrează la Primăria Sectorului 2 unde soțul votează în Consiliul Local. Femeia a ajuns acolo după ce în 2020 și 2021 a fost casnică. Se încadrează fără probleme la capitolul de bugetar de lux care se lipește la banii publici.
 2. Tudose Elena – administrator public Sector 2. Elena Tudose a lucrat și la Secretariatul General al Guvernului în timpul în care USR se afla la guvernare, a fost consilier general și este angajată a partidului condus de Cătălin Drulă. Fără doar și poate este în categoria bugetarilor USR care vrea să-și asigure un venit stabil de la stat.
 3. Badea Anda Simona – consilier local Sector 2, a fost trimisă de partid la firma Primăriei Sectorului 3 (PSD, Negoiță) – Internet și Tehnologie Sector 3 SRL – Sponsor USR. Soțul activează pe piața dezvoltatorilor imobiliari.
 4. Cucotieș Cosmin Ionuț – angajat de partid la Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București. Candidat la Consiliul Local al Sectorului 1 în 2020.
 5. Croitoru Angel – consilier local Sector 2
 6. Panaitescu Tudor Andrei – consilier local Sector 2
 7. Matei Vasile Silviu – consilier local Sector 2. A încercat să disimuleze „premiul” oferit de USR la Compania Municipală de Întreținere a Arborilor și Spațiului Verde (firmă a Primăriei Generale) trecând în declarația de avere că încasează niște bani de pe strada Muzelor, nr. 27, adresa companiei.
 8. Lungeanu Dragoș – premiat de partid cu o funcție la Administrația Străzilor din București. Angajat la Compania Municipală de Întreținere a Arborilor și Spațiului Verde împreună cu ceilalți candidați USR. El a fost și angajat la compania Romprest care este atacată constant de Clotilde Armand la Sectorul 1.
 9. Predescu Matei Petre – Consilier local Sector 2, premiat de partid cu un post de administrator la Trustul de Clădiri Metropolitane București unde se ocupă de construcții utilizând studiile de filosofie și limbi străine pe care le posedă.
 10. Mihai Ghinescu – numit pe linie de partid ca administrator special la Compania Municipală de Dezvoltare Durabilă, firmă a municipalității controlată politic de Consiliul General. Gratulat și cu un post la Compania Municipală de Publicitate.
 11. Stancu Constantin – a mai încercat să se „angajeze” la stat. A candidat în 2020 pentru un loc de consilier local la Sectorul 1. Acum este specialist în problemele Sectorului 2.
 12. Bălan Ioan Alexandru – Compania Municipală Parcuri și Grădini SA
 13. Feraru Cosmin – angajat în Buzău, consilier local la Sector 2 în București.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: