Skip to content
Societate

Peste 70% dintre români nu se opun vaccinării, susține Remus Ștefureac (INSCOP): Politicienii au o imensă frică de minoritatea ostilă a antivacciniștilor

Facebook/Remus Ștefureac

Politologul Remus Ștefureac, directorul INSCOP Research, susține că, în realitate, 70-75% dintre români sunt ”raționali” și nu se opun vaccinării, însă politicienii au ”o imensă frică de minoritatea ostilă și vocală” a antivacciniștilor radicali atunci când decid măsurile anti-pandemie. Ștefureac estimează că rata reală de vaccinare a adulților este ”undeva între 50 și 55%” și se întreabă de ce ”politicienii marilor partide nu își dau seama că ar câștiga puncte dintr-o campanie provaccinare solidă”. ”Ar fi aprobați de 70% din populație și ar salva mii, poate zeci de mii de români de la o moarte stupidă și perfect evitabilă”, spune directorul INSCOP Researsch.

„Referitor la dificultatile prin care trecem pe tema vaccinarii, cred ca nu societatea este in culpa, ci politicienii, nu toti, dar prea multi dintre ei.

In primul rând se raporteaza aiurea la cifre. Cele oficiale spun ca vreo 48% din adulti s-au vaccinat. In realitate, știm ca adultii la care se raportează cifrele oficiale sunt supraestimate pentru ca de fapt suntem mai putini adulti rezidenți care traiesc efectiv in țara. Prin urmare, estimez ca rata reala de vaccinare a adulților de peste 18 ani este undeva intre 50 si 55%.

Dintre cei nevaccinati, cam o treime sunt deschiși la vaccinare ceea ce reprezintă vreo 15% din totalul populatiei. In plus, vreo 10% dintre romanii adulti înregistrați oficial ca trecând deja prin boala. Deci avem un public de vreo 70-75% rational pe care cei mai multi politicieni par ca il ignora pentru ca atunci cand concep masuri pentru stimularea vaccinarii restului de populatiei aflata in risc, au o imensa frica de minoritatea ostila si vocala. Adica de acei 20% radicali, dogmatici, ostili vaccinarii pe care ii vedem clar in sondajele INSCOP.

Prin urmare, majoritatea populația e rezonabila pe subiect si ignorata. Problema sunt acei politicieni decidenti care par ca se pun la trena unei minorități zgomotoase și subversive de 20% care, culmea, nici nu votează cu partidele mari care au decizia.

Nu inteleg cum polticienii marilor partide nu își dau seama ca ar câștiga puncte dintr-o campanie provaccinare solida. Ar fi aprobati de 70% din populatie si ar salva mii, poate zeci de mii de romani de la o moarte stupida si perfect evitabila”, scrie Remus Ștefureac pe pagina sa de Facebook.

Directorul INSCOP Researsch afirmă că, în ciuda ascensiunii populismului extremist anti-european, ”poporul este mai rezilient și mai rațional decât politicianul”.

”In concluzie, cu toată ascensiunea populismului extremist anti-european reprezentat astazi in Parlament si deghizat in fals nationalism (cum sa spui ca iti iubesti tara cand condamni la moarte batranii vulnerabili ai natiunii, subminand vaccinarea, cum sa spui ca iti iubesti tara si ataci apartenenta noastra la lumea civilizata occidentala, cand ADN-ul natiunii noastre a fost conceput cu fata la Occident, prin noi insine, dar hotarat spre Occident), cred ca, la finalul zilei, poporul e mai rezilient si mai rational decat politicianul. Si oricat de mult ar lucra subersiva Coloana a 5-a, aceasta rezilienta a populatiei ne va salva in final de la catastrofa. Romania s-a nascut greu, iar natiunea noastra a sacrificat prea multe pentru lasa scandalgii sa distruga aceasta tara”, conchide Remus Ștefureac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *