Skip to content
Societate

Peste 700.000 de bugetari ar putea rămâne fără loc de muncă. Anunțul făcut de ministrul Economiei

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a acuzat Opoziţia de faptul că dacă ar ajunge la guvernare ar urma să dea 700.000 de bugetari, în timp ce PSD se luptă ca numărul acestora să rămână la nivelul actual.

„Există două categorii de viziuni politice: una care vrea dezvoltare, fiind orientată spre construcţie şi alta care este orientată spre distrugere.Prima, viziunea PSD, a făcut ca în prezent să avem cel mai ridicat număr de contracte de muncă din ultimii ani“, a scris pe pagina sa de Facebook, Niculae Bădăşău, ministrul Economiei.

Demnitarul subliniază că dacă ar reveni la putere formaţiunile din Opoziţie ar începe concedierile de bugetari.

„Cea de-a doua, a Opoziţiei care vrea să dărmâne Guvernul, propune «introducerea principiului 85/15= salariaţii din sectorul bugetar să nu reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaţilor din economie», ceea ce implică demararea unor concedieri masive în rândul bugetarilor, în eventualitatea în care opoziţia ajunge la guvernare. Este vorba despre concedierea a 700.000 de angajaţi din sectorul public, o cifră similară numărului locurilor de muncă pierdute în perioada de criză. Iată motivul pentru care Opoziţia doreşte puterea: pentru a ne întoarce în timp cu aproape zece ani de zile“, a completat Bădălău, potrivit adevarul.

Despre concedierea de bugetari a amintit zilele trecute liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, cel care a afirmat că ar trebui să existe un număr maxim de angajaţi la stat faţă de cei din privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *