Skip to content
Societate

Peste 700 de persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen, găsite în ultima săptămână

timponline.ro

Peste 700 de persoane, 51 de autovehicule şi 34 de documente care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen, transmite news.ro.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 13-19 decembrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 519 persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Totodată, poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 59 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 287 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 5 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 18 documente, au fost găsite 47 de autovehicule, două documente de înmatriculare a autovehiculelor şi două plăcuţe de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Pe de altă parte, 182 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 21 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, şapte erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 22 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 5 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 4 autovehicule şi 16 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *