Skip to content
Societate

Peste 8.000 de turiști cu 3.000 de mașini pe plaja sălbatică de la Vadu: Vegetația a fost distrusă

Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Mii de turiști au fost la sfârșitul săptămânii pe plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Capul Midia, iar sute de mașini și rulote au călcat vegetația din habitatele din Rezervația Biosferei Delta Dunării. De asemenea, oamenii au campat pe plaje, potrivit administrației rezervației.

Potrivit Administraţiei Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD), pe plaja Vadu au fost estimați în fiecare zi din weekend peste 8.000 de turiști cu 3.000 de mașini, pe plaja Corbu – 1.700 de turiști și 480 mașini, iar pe plaja Midia – 320 de turiști și 150 mașini, potrivit G4media.ro.

Din păcate, mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată, astfel, sute de turiști au călcat cu mașinile și rulotele vegetația existentă în habitatele de interes comunitar și au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente și au aplicat amenzi.

Reamintim că zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de “Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial. Pentru protejarea acestor zone pe termen lung vizitatorii trebuie să înțeleagă că este nevoie de un comportament responsabil față de natură, respectând regulile de vizitare”, precizează ARBDD.

Sursa foto: Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *