Peste 80 de proiecte transfrontaliere între România şi Republica Moldova, din fonduri europene, în ultimii patru ani

Foto: InfoPrut

Optezeci şi unu de proiecte de cooperare transfrontalieră între România şi Republica Moldova au fost realizate din fonduri europene în ultimii patru ani, iar unele dintre aceste proiecte, implementate pe ambele maluri ale Prutului, au fost prezentate joi la conferinţa finală a programului Operaţional Comun România-Republica Moldova, finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, transmite Radio Chişinău.

Pe durata implementării programului, cetăţeni de pe ambele maluri ale Prutului au beneficiat de investiţii în infrastructura de educaţie, medicală, culturală şi de transport.

„Acest program are o valoare impresionantă, peste 72 de milioane de euro”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

„Dar şi mai important este impactul său asupra oamenilor. Am fost martorii mai multor rezultate frumoase. Şcolile şi spitalele au fost renovate şi modernizate. Acest lucru a permis îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi a serviciului medical. Infrastructura rutieră a fost modernizată. Asta a dus la fluidizarea traficului şi la schimbări economice. Parteneriatele au evoluat. Relaţiile s-au consolidat, la fel şi spiritul de cooperare între România şi Republica Moldova”, a subliniat Janis Mazeiks.

Prim-colaboratorul din cadrul Ambasadei României la Chişinău, Ovidiu Viorel Năftănăilă, a subliniat intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări în cadrul programului, exprimându-şi speranţa în vederea continuării acestuia.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: