Peste 850 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Care sunt zonele afectate și cât va dura?

Sursa foto: Wikimedia Commons

Peste 850 de blocuri din București rămân fără apă caldă în perioada următoare. Care sunt zonele afectate și cât va dura?

Furnizarea apei calde va fi sistată pentru peste 850 de blocuri pentru lucrări de înlocuire, modernizare şi de reparaţii pe conductele reţelei termice în zone din toate sectoarele Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, printre intervenţiile ce vor fi efectuate se numără cele la reţeaua termică primară – conductă Dn 600 milimetri, în zona cuprinsă între traversarea Căii Giuleşti şi Calea Griviţei, Sectoarele 1 şi 6, unde se vor executa lucrări de reparaţie şi modernizare a conductelor ce impun sistarea furnizării agentului termic primar către 12 blocuri, până marţi, ora 23,00, transmite Agerpres.

De asemenea, se vor face lucrări la reţeaua termică primară – conductă Dn 800 milimetri, în zona străzilor Torentului, Cozia, Terasa Colentina, Doamna Ghica din Sectorul 2, unde se vor efectua reparaţii ale conductelor pentru care va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apă caldă către 31 de puncte termice (452 de blocuri), până pe 19 august, ora 23,00. Termenul de execuţie a lucrărilor este estimativ, având în vedere că lungimea tronsonului supus controlului este de opt kilometri, într-un singur loc urmând a fi înlocuiţi peste 30 de metri de conductă cu diametru foarte mare.

În funcţie de rezultatele verificărilor efectuate pe întreg tronsonul vor avea loc reparaţii punctuale. Starea acestei porţiuni de reţea primară este extrem de deteriorată, Magistrala I Sud având o vechime de 40 de ani. Pe lângă lucrările de reparaţii care s-au efectuat atât în cursul anului trecut, cât şi la sfârşitul lunii aprilie, prin care a fost înlocuit un tronson de peste 150 de metri de ţeavă, se impun intervenţii punctuale, cu rolul de a asigura funcţionarea întregului sistem de termoficare până la finalizarea etapei de proiectare a lucrării destinate înlocuirii unui tronson de aproximativ trei kilometri de conductă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: