Skip to content
Puterea Știrilor Video

Peste 9.000 de posturi au dispărut din organigrama Poștei Române, acuză deputatul PSD Laurențiu Gîdei: „Ne-am putea confrunta cu o problemă socială”

captură puterea știrilor

Deputatul PSD Laurențiu Gîdei trage un nou semnal de alarmă despre situația dezastruoasă de la Poșta Română. Invitat la „Puterea Știrilor”, social-democratul a criticat dur conducerea companiei și în special pe directorul general Valentin Ștefan, despre care spune că „nu a condus nimic în România, deci nu-l recomandă nimic”. Potrivit lui Gîdei, în data de 3 februarie, Consiliul de Administrație al Poștei Române a modificat organigrama a patra oară, iar 9.000 de posturi din operativ au fost eliminate. „E straniu pentru mine și am făcut o interpelare și către domnul ministru în subordinea căruia e Poșta Română, domnul Sebastian Burduja, în care vreau să mi se explice unde dispar locurile alea de muncă”, a spus deputatul.

„În primul rând, o să spun din capul locului că nu este un atac politic la colegii noștri de guvernare, nu are nicio legătură faptul că Poșta este condusă la acest moment de un director pus de colegii de la PNL”, a ținut să menționeze Laurențiu Gîdei.

„După ce am declanșat acest… nu este un război, este un semnal de alarmă, practic am devenit vocea celor din poștă, al celor peste 21.000 de angajați, și nu vorbesc de cei 2.000 care sunt prin centrală, prin birouri, ci vorbesc de cei mulți, de postași, de factori poștali, de oficianți, de cei care lucrează în niște condiții groaznice pe niște salarii foarte mici.

Am descoperit cu stupoare că, acum 18 luni, a fost numit în funcție un domn (Valentin Ștefan – n.r.) – nu am nimic personal cu el, să se înțeleagă, dar îmi este foarte greu, l-au urmărit în câteva apariții publice în presă, chiar a intrat o dată cu mine într-un dialog televizat, a spus minciuni -, dar îmi este foarte greu să înțeleg logica lucrurilor, să pui un tânăr care nu a condus nimic, absolut nimic în România, deci nu îl recomandă nimic.

Poșta Română este cel mai mare angajator al statului român în momentul acesta, are 23.000 de angajați. Nu poți să pui pe cineva pe de băncile scolii, să îmi spui că face o reformă, în condițiile în care Poșta Română are probleme deosebite, se confruntă cu o concurență acerbă, iar cel care conduce acum Poșta spune că îi pare rău că a ascultat părerile celor din sindicat, părerile altor colegi, că a respectat legea ad litteram și așa mai departe. De altfel, sunt foarte multe procese începute împotriva Poștei Române de foarte mulți angajați și asta să vedem cum se va finaliza.

Poșta română, într-adevăr, are nevoie de modernizare, să își diversifice serviciile, să fie competitivă, dar nu poți să vii cu unul care nu înțelege fenomenul acesta. Să vă dau un exemplu. Banca Mondială a făcut un studiu și a dat niște direcții de dezvoltare. Celebrul Deloitte a venit și a spus Poștei Române ce are de făcut. Actuala conducere cumpără biciclete, deschide subsidiară la Chișinău, care nu are nicio treabă cu Poșta Română. Face Fundația Poșta Română și le trimite tuturor angajaților procentajul ăla mic spre Poșta Română, unde șeful fundației este directorul.

Sunt două studii de la Banca Mondială și de la Deloitte pe care acest director nu le ia în seamă, nu se gândește să facă poșta competitivă, atractivă, ba dimpotrivă, pare că vrea să o restructureze”, a declarat Laurențiu Gîdei la „Puterea Știrilor”.

Social-democratul a adăugat că actuala conducere a companiei de stat dă mii de oameni afară, ceea ce ar putea crea o problemă socială, pe de-o parte, și ar putea afecta capacitatea Poștei de a deveni competitivă.

„În data de 3 februarie, a avut loc Consiliul de Administrație, s-a modificat organigrama a patra oară în doua luni de zile. E straniu pentru mine și am făcut o interpelare și către domnul ministru în subordinea căruia e Poșta Română, domnul ministru Burduja, în care vreau să mi se explice unde dispar locurile alea de muncă, pentru că din 21.000 de locuri de muncă, pe organigrama pe care a prezentat-o apar numai 11.000 de locuri de muncă în operativ. După calculele mele, peste 9.000 de posturi nu se mai găsesc în operativ, adică ne-am putea confrunta cu o problemă socială, pe de o parte, iar pe de altă parte ne-am putea confrunta cu reducerea capacității Poștei de a deveni competitivă”, a mai spus Gîdei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *