Skip to content
Politică

Peste câțiva ani folosirea Catalogului Electronic va fi obligatorie în școli

Ministerul Educației și-a planificat ca până la finele acestei luni să demareze procedurile de realizare a ”Sistemului Informatic pentru Managementul Școlarității”. Este vorba despre introducerea obligatorie, peste câțiva ani, a așa-numitului ”Catalog Electronic”, profesorii fiind obligați să renunțe la catalogul clasic pe hârtie, iar parcursul școlar al elevului, cu note și absențe, va fi accesibil părinților online.

De ce este important: Catalogul Electronic va fi finanțat din fonduri europene și va presupune ca performanțele școlare, incluzând absențele și notele elevului, să fie încărcate pe o platformă online, la care vor acces nu doar profesorii, care vor completa datele, ci și părinții.

Proiectul a fost anunțat de fostul ministru al Educației, Liviu Pop, care anul trecut susținea că în circa doi ani, adică începând cu noul an școlar, ar fi urmat să fie introdus în școli Catalogul Electronic.

Un document oficial al Ministerul Educației arată însă că abia la finele acestei luni vor fi finalizate documentele necesare, respectiv proiectul tehnic și studiul de fezabilitate, pentru fi depusă cererea de finanțare la Comisia Europeană.

Conform calendarului prezentat mai jos, contractul de finanțare al propiectului ar trebui semnat până la 1 spetmebrie, astfel încât finalizarea procedurilor de achiziție să aibă loc până la jumătatea anului viitor.

După o perioadă prealabilă de testare a sistemului și instruire a profesorilor, Catalogul Electronic va funcționa în paralel cu cel clasic pe hârtie începând cu anul școlar 2020-2021.

Începând cu 1 septembrie 2021, profesorii vor fi obligați să renunțe, însă, definitiv la catalogul pe hărtie, iar în școli va fi folosit exclusiv Catalogul Electronic.

Citește mai mult: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *