Skip to content
Educație

Peste jumătate dintre părinți refuză să-și trimită copiii la școală dacă profesorii nu își fac vaccinul anti-Covid

Inquam Photos/Octav Ganea

56% din părinții români nu doresc să își trimită copiii la școală dacă profesorii își fac vaccinul antiCovid. Aceasta e concluzia unui chestionar online aplicat de Asociația Mame pentru Mame în rândul a peste 700 de părinți.

Concret, în cazul profesorilor care nu se vaccinează, 58,7% dintre părinții care și-au exprimat părerea consideră că aceștia ar trebui să predea online.

Avem acum dovada ca majoritatea parintilor inteleg utilitatea vaccinarii si sunt de acord cu aceasta”, a declarat Ana Măiţă, președintele Asociației Mame pentru Mame. Activista pentru drepturile femeilor, mamelor și copiilor și fost pacient COVID-19 spune că va depune toate eforutile pentru a convinge oamenii, în special profesorii, de beneficiile vaccinării, în special în actualul context, potrivit ziare.com.

Care e cea mai mare frică a părinților

Cea mai mare temere a părinților e că cei mici, dacă intră în contact cu cineva care s-a infectat cu COVID, ar putea duce infecția acasă și să-i îmbolnăvească pe membrii familiei.

„Circa 56,5% din parintii din Romania nu si-ar lasa copiii sa revina la orele de scoala in prezenta unui profesor care nu s-a vaccinat impotriva coronavirusului”, mai arată sondajul citat.

Majoritatea profesorilor refuză vaccinarea anti COVID-19

Cei mai mulți profesori refuză vaccinarea împotriva infecției cu coronavirus, se arată într-un sondaj publicat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

În România, potrivit strategiei de vaccinare, în prima etapă vor fi vaccinate cadrele medicale, iar în etapa a două vor fi angajații din sistemul de învățământ. Peste 13.000 de angajați din învățământ au răspuns la chestionar. Dintre aceștia, 56,3% au spus că nu vor sp se vaccineze împotriva COVID.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *