Skip to content
Siguranța cetățeanului

Peste o mie de tone de deşeuri, descoperite pe două barje, în Portul Murfatlar

Peste o mie de tone de deşeuri, printre care anvelope uzate, motoare ce conţin lubrifianţi, au fost descoperite autorităţile constănţene pe două barje, în Portul Murfatlar. Acestea veneau din Bulgaria şi urmau să ajungă în Turcia.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au descoperit două barje încărcate cu peste 1.000 tone deşeuri din fier, sosite în portul Murfatlar pe fluviul Dunărea, care urmau să tranziteze România, din Bulgaria, cu destinaţia Turcia, fără respectarea prevederilor legale.


În data de 16 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra a două barje, care transportau conform documentelor deşeuri feroase, din Bulgaria cu destinaţia Turcia”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Sursa citată menţionează că în urma controlului, autorităţile au constatat ca deşeurile feroase sunt amestecate cu anvelope uzate, motoare ce conţin lubrifianţi, deşeuri din material plastic, carton, hârtie, precum şi componente din vehicule scoase din uz.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deşeuri nu îndeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au luat măsura interzicerii efectuării tranzitului pe teritoriul României a deşeurilor şi returnarea acestora în ţara de origine”, a mai precizat comunicatul.

Cele două barje au mai fost descoperite în luna iunie, având o încărcătură similară de deşeuri neconforme, de către poliţiştii de frontieră împreună cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, scrie news.ro.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de colectare/tratare/transport deşeuri şi folosirea de acte nereale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *