Skip to content
Știri locale

Peste o sută de bancnote false, descoperite de poliţişti şi procurori

" "

Poliţiştii şi procurorii au făcut, luni, cinci percheziţii în judeţul Hunedoara la o grupare specializată în falsificare de monedă. Au fost descoperite peste o sută de bancnote falsificate şi instrumente folosite la falsificarea acestora.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorilor DIICOT Caraş-Severin, au făcut, luni, cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Hunedoara, la membrii unui grup infracţional organizat, specializat în falsificare de monedă, punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi înşelăciune.

" "

De asemenea, au fost puse în executare patru mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi aduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin, informează news.ro.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite peste o sută de bancnote falsificate şi instrumente folosite la falsificarea acestora. Din cercetări a reieşit că, din luna aprilie a acestui an, membrii grupării infracţionale ar fi acţionat pentru plasarea, pe raza judeţului, de bancnote contrafăcute, de 50 şi 100 de euro, sub pretextul cumpărării, prin intermediul internetului, a unor cabaline, de la diferite persoane din Caraş-Severin”, a transmis Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că acelaşi grup infracţional ar fi acţionat şi pe raza judeţelor Gorj şi Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor. La activităţile de astăzi, au participat şi jandarmi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *