Skip to content
Societate

Pește piranha descoperit în Crișul Repede. Autoritățile au intrat în alertă: „Ar face ravagii printre speciile indigene”

Zooland

Este alertă de mediu în Oradea, după ce un pescar a găsit un pește din specia piranha în râul Crişul Repede.

Comisarii de mediu se tem că cineva ar fi putut arunca exemplare din această specie în pârâul termal care curge în municipiu, unde peștii ar fi avut condiţii de supravieţuire.

Peştele, un Piranha cu burtă roşie, a fost găsit miercuri, în apropiere de Podul Centenarului, din Oradea, de către Catalin Prichici, un pescar și ecologist din Oradea.

Peştele era mort, cel mai probabil pentru că temperatura apei a coborât sub 10 grade, iar piranhia sunt răpitori de apă dulce care vieţuiesc în apele calde din America de Sud.

„Sper să fi fost un accident. Peştele a fost aruncat, recent, în Criş, probabil de un colecţionar de peşti exotici. Vom încerca să găsim persoana, pentru că această specie este un pericol pentru ecosistemul indigen, iar amenda pentru astfel fapte este între 7.500 lei şi 15.000 lei”, a declarat, pentru adevarul.ro, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *