România – Ungaria: Peste 12.000 de jandarmi şi poliţişti, asigură liniştea publică

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a declarat că au fost dispuse mai multe măsuri pentru a evita posibilele incidente, asemănătoare celor de anul trecut la meciul România-Ungaria.

„Peste 12.000 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră sunt angrenaţi în această misiune, care se va încheia în momentul în care suporterii unguri vor ajunge acasă, la fel ca şi cei români. De această dată am decis ca trenul cu suporteri unguri să nu staţioneze în staţii, pentru a nu exista incidente. În fiecare staţie au fost mobilizate dispozitive importante. Pe întreg traseul am mobilizat 1.500 de jandarmi şi peste 4.500 de poliţişti. Am decis ca punctul de oprire în Bucureşti să fie staţia Băneasa, unde nu există trafic, pentru a evita orice incident. La sosire am organizat preluarea acestora. O altă decizie a fost aceeea de a asigura transportul organizat al suporterilor unguri, direct la stadion, într-o zonă specială. Anul trecut au existat incidente violente în zona Centrului Vechi al Capitalei, pe fondul consumului exagerat de alcool. De altfel, peste tot în Europa, la meciuri asemănătoare, suporterii sunt conduşi direct la stadion. Am separat traseele de acces pentru suporterii români şi pentru cei unguri. Am dispus să existe şi o componentă aeriană de supraveghere. Un elicopter al MAI va supraveghea din aer desfăşurarea acestei misiuni. A fost activat centrul operaţional de comandă, de unde se poate observa misiunea”, a declarat Gabriel Oprea.

De asemenea, ministrul a explicat că 1.200 de suporteri au ales să vină în Bucureşti cu maşinile personale şi, chiar dacă au existat câteva incidente minore, nu au fost probleme.

Ministrul a adăugat că peste 12.000 de jandarmi şi poliţişti asigură paza şi protecţia în această seară şi a făcut un apel la cetăţeni să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: