Skip to content
Politică

Péter Eckstein-Kovács DESFIINȚEAZĂ decizia CCR: E extrem de periculoasă! UDMR trebuie să-l susțină pe Iohannis! EXCLUSIV

Realitatea.net

Juristul Péter Eckstein-Kovács – lider UDMR, fost parlamentar și președinte al Comisiei juridice a Senatului –  desființează, în exclusivitate pentru PSnews.ro, controversata decizie a CCR privitoare la obligativitatea președintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Péter Eckstein-Kovács susține că verdictul Curții este extrem de periculos pentru Justiție și avertizează că România va întâmpina ”probleme grave” pe plan extern. De asemenea, fostul senator îndeamnă conducerea UDMR să-l susțină pe președintele Klaus Iohannis în toate demersurile pe care acesta le va face după publicarea motivației CCR: ”Eu sper că UDMR îl va susține pe președintele Klaus Iohannis. De asemenea, sper că Uniunea va susține demersurile partidelor din opoziție, deoarece, repet: decizia CCR este cel puțin discutabilă și va aduce mari, mari probleme României”PSnews.ro vă prezintă declarațiile lui Péter Eckstein-Kovács.

”Decizia CCR va cauza probleme grave României”

”Consider că decizia CCR este una, cum să zic… mai mult decât discutabilă! Va genera foarte multe probleme României, și chiar nu avem nevoie de așa ceva! Este vorba despre un  precedent foarte periculos. CCR a răsturnat tripleta care acționa asupra parchetelor – CSM, președinte și ministrul Justiției –, ceea ce nu este deloc corect. Drept urmare, ministrul Justiției a primit puteri discreționare, puteri pe care nu le-a avut niciodată și nici nu ar trebui să le aibă. Eu nu pot să fiu de acord cu așa ceva! Sunt ferm convins că autorii Constituției nu au luat în calcul niciodată că textele Legii fundamentale ar putea fi interpretate în acest mod. Din nefericire, războiul dintre președintele Klaus Iohannis și coaliția PSD-ALDE va continua cel puțin până la alegerile prezidențiale. Însă problemele României sunt mult mai mari. Această decizie a CCR ne va cauza probleme grave pe plan extern, tocmai acum, când se discută despre alocările de fonduri pentru țările membre UE. Și aceasta ar fi doar una dintre problemele externe pe care le cauzează decizia CCR.

”UDMR ar trebui să fie alături de Iohannis și opoziție!”

Din câte știu, UDMR nu a exprimat încă un punct de vedere oficial și tranșant referitor la decizia CCR – probabil că se așteaptă publicarea motivației oficiale. Deși unul dintre judecătorii CCR care au votat această decizie a fost numit acolo de UDMR (ex-deputatul Varga Attila – n.red.), eu cred că asta nu ar trebui să afecteze imaginea formațiunii, fiindcă e clar că respectivul s-a lepădat de UDMR.  Eu sper că, după publicarea motivației CCR, UDMR îl va susține pe președintele Klaus Iohannis. De asemenea, sper că Uniunea va susține demersurile partidelor din opoziție, deoarece, repet: decizia CCR este cel puțin discutabilă, constituie un precedent extrem de periculos și va aduce mari, mari probleme României”, a declarat Péter Eckstein-Kovács, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

2 comentarii la “Péter Eckstein-Kovács DESFIINȚEAZĂ decizia CCR: E extrem de periculoasă! UDMR trebuie să-l susțină pe Iohannis! EXCLUSIV

  1. Inca unu`, pe care….”cum sa zic” il manca-n cur !!! Jurist de-a lu` nea Peste, care n-a citit Constitutia in….dunga ! Adica…fara articolu` in care se specifica mai mult decat clar ca….Hotararile Curtii Constitutionale sunt …OBLIGATORII !!!

  2. Ori suntem prosti ori ne ia de prosti, ce curte, cind se vede clar ca tine cu hoti, ati distrus o tara, ati nenorocit un popor care o ducea bine, ati furat tot, ce mai vreti CCR, UITATIVA CUM O DUC ROMANI, care au muncit pentru aceasta tara, va bucurati de salarii si pensii mari, dar de populatia care a muncit nu va pasa, rusine sa va fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *