Péter Szijjártó: Alegerile din iunie sunt cruciale pentru direcţia în viitor a Uniunii Europene

Péter Szijjártó
Sursa foto: Péter Szijjártó

Alegerile din 9 iunie pot fi cruciale pentru direcţia în viitor a Uniunii Europene, guvernul ungar se opune ideilor federaliste şi consideră că, dimpotrivă, comunitatea ar trebui să se bazeze pe state membre puternice şi suverane – a declarat ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó vineri, la Sankt Gallen, în Elveţia, relatează MTI.

Potrivit comunicatului emis de minister, ministrul a participat la un simpozion la universitatea din oraş, în cadrul căreia a reamintit: Ungaria a fost sub ocupaţie timp de 40 de ani, iar după ce a reuşit în sfârşit să scape de comunişti, a început imediat procesul de aderare – sau, în formularea sa, readerarea – la Europa, pe care a văzut-o ca pe o comunitate paşnică şi prosperă de state suverane, mândre de moştenirea lor creştină.
Cu toate acestea, douăzeci de ani mai târziu, războiul face ravagii pe continent, în imediata vecinătate a Ungariei care se confruntă cu consecinţele directe şi grave ale acestui război, de exemplu sub forma a peste un milion de refugiaţi care au sosit în ţară, a spus el.

Ministrul a subliniat că, în cadrul UE, Ungaria are o poziţie minoritară în această chestiune, susţinând încetarea focului în Ucraina şi tratative de pace cât mai curând posibil. El a afirmat: conform poziţiei ungare nu există nicio soluţie pe câmpul de luptă, acolo doar se moare şi se distruge, se vede că niciuna dintre părţi nu poate să se impună, deci este clar că acest conflictul nu se poate încheia decât prin tratative, singura întrebare este când pot începe acestea – cu cât mai repede cu atât mai bine.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL