Skip to content
Politică

Petiție împotriva conducerii USR: „Atât Dan Barna, cât și susținători de-ai lui, au exclus membri incomozi, care dezvăluiau abuzuri și derapaje”

Inquam Photos / George Calin
" "

Liderii USR nu și-au respectat nici acum una dintre promisiunile intens distribuite pe rețelele de socializare, anume crearea unui registru transparent de contracte. Prin urmare membrii și simpatizanții partidului s-au mobilizat și au inițiat o petiție oniline, publicată pe platforma campaniamea.declic.ro, prin intermediul căreia să atragă atenția asupra ignorării promisiunilor de campanie.

Noi, membrii și simpatizanții Uniunii Salvați România, cerem ca liderii acestui partid să livreze ceea ce au promis în spațiul public. La data de 27 iunie 2019, într-o postare pe pagina oficială a USR, cât și a europarlamentarului USR PLUS Cristian Ghinea, apărea mesajul conform căruia „USR este primul partid din România care are registru transparent de contracte”. Acest registru ar fi urmat a fi pus la dispoziția membrilor și simpatizaților USR pe site-ul http://www.usr.ro/.

" "
" "

Din păcate, au trecut 10 luni de la acel anunț și nici până azi, acel registru nu este afișat. Între timp, europarlamentarul USR PLUS Cristian Ghinea și-a șters recent postarea din 27 iunie 2019, fiind aflat sub presiunea membrilor și simpatizanților USR care solicitau prezentarea registrului promis”, atrag atenția membri și simpatizanții USR.

Tototdată, aceștia atrag atenția că liderii partidului sunt lipsiți de transparență și acuză  conducerea USR că s-a abătut grav de la așteptările membrilor și simpatizanților. Dan Barna și apropiați de-ai lui ar fi exclus membri incomozi, care dezvăluiau abuzurile acestora:

În ultima perioadă, conducerea USR s-a abătut grav de la așteptările membrilor și simpatizanților. Atât Dan Barna, cât și susținători de-ai lui, au exclus membri incomozi, care dezvăluiau abuzuri și derapaje de la statut, de la regulamente sau de la mult lăudata transparență. USR, din partidul care promova #FărăPenali, a ajuns să aibă proprii lui penali, un fapt tolerat de Echipa Barna.

Pentru noi, USR a reprezentat ultima șansă a vieții noastre de a avea un partid curat în România. De aceea, acum e momentul de a încerca să-i corectăm derapajele evidente și să cerem demisia celor care îndreaptă acest partid în sfera partidelor tradiționale caracterizate de corupție, impostură și nepotism”, se mai precizează în petiția inițiată de membrii USR.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *