Skip to content
Politică

Petrache denunță înțelegerea secretă între Firea și Nicușor Dan și dezvăluie care este asul din mâneca lui Orban

Prim-vicepreşedintele PNL  Marian Petrache a fost invitat, luni seară, în emisiunea prezentată de Nelu Barbu la postul B1 TV. Liberalul a vorbit despre posibilul pact existent între Nicusor Dan, președintele USB (Uniunea Salvați Bucreștiul) și Gabriela Firea, candidatul oficial al PSD pentru Primăria Capitalei.

Astfel, Marian Petrache a exprimat că este de părere că ar exista într-adevăr o înțelegere între PSD și partidul lui Nicușor Dan, formațiune care ar avantaja puternic pe social-democrați. Totodată, Petrache e explicat de ce alegătorii trebuie să se uite la candidatul PNL:

„Au fost discutii cu Nicusor Dan, dar atunci reactia domnului Nicusor Dan a fost mult mai vehementa. Intrebarea ar fi: ar accepta dupa alegeri domnul Nicusor Dan o pozitie de viceprimar cu primar PSD? Ca daca da…am vazut-o pe doamna Firea, inseamna ca e un deal. Competitia domnului Nicușor Dan clar ca o avantejeaza pe doamna Firea. Strategic asa este, 100%. Noi am anuntat ca daca vrem sa nu lasam Bucurestiul in mana PSD atunci toata lumea trebuie sa se uite la candidatul cel mai important pe dreapta, la PNL. Criteriile sunt respectate. Imi pare rau ca nu au aparut oameni noi care sa vina cu un suflu nou. Partidul a fost deschis. Ganditi-va ca am amanat de cateva ori luarea deciziilor cu candidatii la Bucuresti tocmai ca ne-am gandit sa apara candidati noi. Domnul Orban, astazi cand vorbim uitandu-ne la cei prezenti pe scena, trebuie sa recunoastem ca domnul Ludovic  Orban este cel mai bine pregatit dintre toti candidatii. E dovedit prin prisma activtatii lui, nu sunt vorbe goale. ”

Totodată, Marian Petrache a declarat că: „Nu vreau sa fac analiza candidatilor PSD, sunt convins ca au luat decizia in cunostinta de cauza.”

Întrebat de ce n-au mai colaborat cu ALDE, președintele CJ Ilfon a exprimat: „ Cred ca si-au facut analizele foarte bine si isi doresc o majoritate in CGMB. Probabil ca au constatat din analiza ca candidatul ALDE nu fura prea mult din voturile candidatului PSD si ii ia mai mult din voturile candidatului PNL. PNL a anuntat deja decizia partidului. In alegeri va intra singur. Discutam de posibile aliante dupa alegeri. Acum avem un candidat. Sunt convins ca Ludovic Orban va castiga aceste alegeri. ”

În plus, Petrache a punctat care ar fi principalele avantaje ale candidatilor PNL in fata contracandidarilor PSD, în speță de ce este mai bun Ludovic Orban decât candidata PSD, Gabriela Firea.

„Are o experiență administrativa care ii permite sa conduca un oras cu atatea probleme mari cum este Bucurestiul. Asta e principalul atuu. Ludovic Orban este cel mai bine pregatit pentru acest post din candidatii care sunt astazi. El trebuie sa convinga cetatenii bucurestiului. Nu va fi o campanie usoara. Vin alegerile parlamentare.” 

Nu în ultimul rând, Marian Petrache a evidențiat importanța realizării planului de mobilitate urbană și a unirii Bucureștiului cu Ilfovul : „Imi doresc din tot sufletul ca acest areal Bucuresti-Ilfov sa fie tratat laolalta. Bucureștiul are nevoie de spatiu. Nu e proiectul contracandidatului. E lansat de mine de mult timp. Nu e un moft, e o necesitate.Pe masa noastra, a acelor doua adm se afla planul de mobilitate urbana. Viata ne obliga sa avem o abordare comuna. Cei 80 000 de ilfoveni care muncesc in Bucuresti varsa in conturile administratiilor bucurestene peste 150-200 de milioane de euro.”, a conchis prim-vicepreședintele PNL.

5 comentarii la “Petrache denunță înțelegerea secretă între Firea și Nicușor Dan și dezvăluie care este asul din mâneca lui Orban

  1. Mai Petrache, dar despre intelegerea secreta dintre voi si M 10 Macovei, nu vrei sa ne spui nimic ? Sau tu stii decat despre intelegerile altora, dar despre ale voastre nu ???

  2. candidatul cel mai important, pentru stanga, dreapa si cenru, ramane Nicusor Dan :)… sunt curios ce realizari are domnl orban in cariera dumnealui profesionala si politica…

  3. Foarte interesant…. are sens ce spune, partidele de dreapta sa se uneasca in dreptul celui mai bine clasat candidat ca sa nu castige PSD-ul!! Super….. dar de ce presupune ca asta e Orban??? Acum 8 ani a avut cat? 12% din voturi?? Pai Nicusor Dan a avut ca independent 9% acum 4 ani… iar momentan are cam 20% intentie de vot!!! In cazul in care e Nicusor Dan pe 2, e dispus Orban sa renunte si sa-l sprijine??? bineinteles ca nu, pt ca sunt niste ipocriti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *