Skip to content
Politică

Petrache, despre absența lui Crin Antonescu la votul pentru numirea lui MRU în scaunul de șef SIE: „Îmi asum să spun un lucru”

" "

Secretarul general al Partidului Național Liberal, Marian Petrache, a declarat, marți seară, în cadrul unei emisiuni televizate la Realitatea TV, după ce Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit în scaunul de șef SIE, că prin votul dat astăzi, „Parlamentul în marea lui majoritate a aprobat noul stil de a face politică”.

„Am vazut in aceste doua voturi (n.r. – referindu-se la votul pe strategia națională de apărare și votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE) ca PSD nu a inteles mesajul dat de romani in noiembrie 2014. A fost aceeasi majoritate. In noiembrie am avut un vot al romanilor pe doua modele politice si pe 2 modele de a face politica. Unul exprima de domnul Ponta – modelul format de dupa 1990, cu regret se vede ca a ajuns la final si unul exprimat de domnul Klaus Iohannis – o politica a dezbaterii si a consensului. Imediat dupa ce a fost ales presedinte le-a vorbit liderilor despre nevoia de recastigare a increderii romanilor in institutiile statului. Au cazut de acord dar a durat putin ca PSD n-a rezistat tentatiilor sale. Astazi am vazut ca la cererea presedintelui, fara sa faca niciun troc, Parlamentul in marea lui majoritate a votat cererea, a aprobat noul stil de a face politica”, a declarat Marian Petrache.

" "

În același timp, liderul PNL a comentat absența lui Crin Antonescu de la votul din Parlament.

„Imi asum sa spun un lucru la cum il cunosc. Sunt convins ca daca totul ar fi tinut de votul lui, n-ar fi tradat PNL si nici pe președintele Klaus Iohannis. Daca ar fi tinut numai de votul lui, cu tarie cred, nu ar fi tradat. Nu poate. E liberal pur sange. A facut un gest pe care nu l-am mai vazut la alti oameni politici. S-a tinut de cuvant”, a mai comentat Marian Petrache.

" "

2 comentarii la “Petrache, despre absența lui Crin Antonescu la votul pentru numirea lui MRU în scaunul de șef SIE: „Îmi asum să spun un lucru”

  1. In noiembrie 2014, romanii au votat (oare? ) minciunile pe care le-ati spus: o altfel de politica ( cu toti oamenii lui Basescu), ca puterea nu poate fi concentrata intr-o singura mana ( NU daca mana este pesedista, daca este penelista, merge, este chiar indicat). Deci care este noul stil de a face politica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *