Skip to content
Politică Video

Petrache, despre poziția lui Iohannis în cazul Antene-ANAF: „Aşa-zisul scandal…” EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul interviurilor PSnews.ro din această săptămână este prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Marian Petrache.

În cadrul interviului acordat PSnews.ro, Marian Petrache a comentat poziția controversată a președintelui Klaus Iohnnis față de scandalul Intact-ANAF. În acest context, Petrache a declarat că din punctul său de vedere „cuvintele preşedintelui au fost interpretate”.

Dan Bucura: Înţeleg. Cum comentaţi poziţia – unii au spus: „bizară”; alţii au spus: „total greşită”; unii au spus, poate: „firească” – a preşedintelui faţă de scandalul ANAF-trustul Intact. Credeţi că era normală o ieşire (fie pozitivă, fie negativă) a instituţiei prezidenţiale faţă de acest act, până la urmă, administrativ?

Marian Petrache: Poate că este exemplul cel mai bun al modului în care n-ar trebui să facem un lucru. Aşa-zisul scandal Antene-ANAF a început cam în acelaşi timp cu criza din sănătate, cu situaţia copiilor.

Dan Bucura: Mă pregăteam să vă întreb şi de asta.

Marian Petrache: Mai puţin am făcut dezbatere pe un subiect de o sensibilitate extraordinar de mare decât pe subiectul acestui scandal dintre ANAF şi Antene, un subiect care, în definitiv, acolo, nu facem decât să respectăm legea şi să vedem cum putem proteja nu Antena 3 sau Antenele, ci un trust media, pentru că, la fel cum democraţia nu poate să existe fără partide politice, la fel democraţia nu poate să existe fără o presă liberă.

Dan Bucura: Da, e adevărat – corect.

Marian Petrache: Iar, din punctul meu de vedere, cuvintele preşedintelui au fost interpretate. Discutam mai devreme cu colegii dumneavoastră: preşedintele tot anunţă mereu că instituţia prezidenţială este o platformă unde pot avea loc dezbateri, în urma cărora să se poată ajunge la un consens naţional pe teme care chiar ne interesează, dumnealui fiind acel arbitru echidistant de care are nevoie societatea românească. Şi a dovedit-o. Noi înţelegem: am văzut fel de fel de interpretări la această încercare a preşedintelui de a crea un front comun pentru anumite teme naţionale. Nu, nu vrea să impună nimic; vrea să spună doar că sunt teme naţionale la care trebuie să ne gândim bine şi să ajungem la un consens, pentru că, dacă n-ajungem la un consens, nu pot fi realizate. Nu cred că într-un mandat se poate rezolva problema educaţiei. Nu cred că într-un mandat se poate rezolva o altă temă mare a noastră: sănătatea. Nu cred că se poate rezolva într-un mandat o altă temă foarte mare: cea a pensiilor, cea a sistemului de pensii. La fel: nu cred că preşedintele a spus să nu fie respectată legea (c-am văzut c-au fost intereprtări diferite). N-a spus un cuvânt despre lucrul acesta. A fost nevoie pe urmă să intervină şi să spună…

Dan Bucura: Ce a vrut să spună.

Marian Petrache: Da! Să completeze ce a vrut să spună. Da! Din păcate, din punctul meu de vedere, au avut de suferit numai PNL-ul şi preşedintele; toţi ceilalţi au câştigat. Şi PSD-ul a câştigat în plan politic, dar şi Traian Băsescu, care a găsit momentul să iasă în evidenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *