Skip to content
Economie Societate

Petre Daea i-a predat, oficial, ştafeta lui Jari Leppa, ministrul Agriculturii din Finlanda

Inquam Photos / Mircea Manole

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a predat marţi, oficial, la finalul Consiliului AgriFish de la Luxemburg, ştafeta către Jari Leppa, ministrul Agriculturii din Finlanda, ţara care va prelua preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la 1 iulie 2019.

Conform unui comunicat al MADR remis, joi, AGERPRES, ştafeta a fost predată în prezenţa reprezentanţilor statelor membre şi a Comisarului european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan.

Momentul predării este un moment extraordinar, de mare responsabilitate. Acum când predau această misiune mă gândesc la munca comună pe care am desfăşurat-o şi pentru care vreau să vă mulţumesc. Este succesul dumneavoastră, al tuturor, al fiecăruia de aici din această sală şi nu numai, este succesul funcţionarilor din statele noastre, al tuturor celor care au deschis şi au închis uşa în locaţiile pe care noi le-am folosit pentru a dezbate, pentru a lucra, pentru a lua decizii. Tuturor vreau să le mulţumesc„, a afirmat Petre Daea.

Ministrul a oferit omologului său din Finlanda un cadou simbolic, al continuităţii, un ceas, pentru a sublinia că timpul este extrem de valoros şi i-a urat mult succes în exercitarea mandatului său.

Cu această ocazie, Jari Leppa a precizat că doreşte să continue activitatea cu acelaşi ritm susţinut pe care România l-a impus pe perioada celor şase luni de mandat.

La rândul său, Phil Hogan, a apreciat activitatea desfăşurată de echipa României pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, care a menţinut un nivel ridicat al ambiţiilor şi a impus un mod de lucru intens la nivelul tuturor statelor membre, astfel încât să se realizeze cât mai multe progrese în timpul celor şase luni de Preşedinţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *