Skip to content
Politică

Petre Daea, luat în vizor de un eurodeputat. Daniel Buda: Vă solicit demisia ca urmare a incapacităţii

Ziarulfaclia.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este aspru criticat de către un eurodeputat din partea Partidului Național Liberal. Daniel Buda îl acuză pe membrul Executivului de incapacitate.

Mai precis, solicitarea de demisie făcută de Daniel Buda vine pe fondul, spune eurodeputatul, incompetența ministerului condus de inițiatorul proiectului ”Alege oaia!” de a achiziționa softul de la APIA, așa cum i s-a cerut de către Comisia Europeană. Conform europarlamentarului, solicitarea a fost transmisă Ministerului încă din vară.

„Domnule ministru Petre Daea, vă solicit public demisia ca urmare a incapacităţii instituţionale de a finaliza achiziţionarea softului de la APIA, astfel încât plăţile directe să nu fie în pericol! Ministerul Agriculturii condus de Petre Daea nu a reuşit finalizarea achiziţionării sistemului informatic care să permită finalizarea efectuării plăţilor directe din fondurile europene gestionate de APIA, conform solicitărilor venite de la Comisia Europeană. Aceasta a avertizat Ministerul Agriculturii încă din vara anului trecut că trebuie să respecte regulile privind disciplina financiară în concordanţă cu prevederile regulamentelor europene şi a solicitat cu insistenţă să se elaboreze corecţiile necesare în declaraţiile de cheltuieli”, se arată în comunicat, conform Realitateatv.net.

În plus, Daniel Buda a subliniat că situația nu s-a schimbat în 7 luni, fapt ce pune în pericol ”finanţarea de bază a agriculturii româneşti”.

„Din cauza deficienţelor sistemului informatic, fermierii sunt nevoiţi să returneze deja banii înapoi în condiţiile în care o parte i-au cheltuit deja pentru nevoile fermelor. Din păcate, întreg sistemul informatic din agricultură şi nu numai se pare că fusese subsumat intereselor de partid, respectiv a PSD-ului iar plecarea lui Victor Ponta şi a prietenilor săi au lăsat suficiente goluri încât să îi ia cu ameţeala pe cei obligaţi să finalizeze achiziţionarea sistemul informatic”, a menţionat eurodeputatul PNL.

Citiți mai multe AICI

1 comentariu la “Petre Daea, luat în vizor de un eurodeputat. Daniel Buda: Vă solicit demisia ca urmare a incapacităţii

  1. gunoiul asta cu nume predestinat a ajuns unde e doar prin linguseala dosnica aplicata piticului porno de la cluj, asa ca n-are credibilitate nici cat capacul de buda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *