Skip to content
Opinii & Analize

Petre Daea și extincția unei minorități sexuale mai importante decât LGBTQ

PS News

La umbra războiului din Ucraina, ministrul Daea persecută până la extincție o minoritate sexuală mai numeroasă decât LGBTQ. Președintele, premierul, poate chiar Comisia Europeană trebuie să ia urgent măsuri, dacă nu vrem să ajungem singura țară din lume în care această minoritate sexuală nu mai există.

Este vorba despre minoritatea plantelor. Precum știi, astea nu fac sex ca noi, ci prin intermediari. Copăciociul își dă cu polen pe flori, vine o albinuță și-l ia, îl duce și fecundează florile unei copăcioaice, iar asta face semințe care cad pe sol, și uite așa apar bebelușii de copac. Le fel se petrece și la urzică, la cartof, la orice plantă.

Iar ministrul Daea vrea să interzică aceste partide de sex. A aprobat pe furiș, taman de Crăciun, utilizarea unor pesticide otrăvitoare pentru albine, interzise de UE. Neonicotinoide le zice acestor chestii, pe care și le doresc foarte tare câteva companii agricole specializate în grâu și porumb, zicând că fără pesticidele astea producțiile lor vor scădea și cu 30%.

Deci e vorba doar despre bani.

Faza e că dacă ucidem albinele putem să ne punem ștreangul de gât de acum, pentru că nici cânepă să ne facem frânghie n-o să mai avem. Fără albine și fără polenizare, viața vegetală este imposibilă. Automat, și viața animală. Automat, și viața noastră.

Mai e o problemă: Daea pare că și-a luat verde și de la PSD, nu doar de la șmecherii ăia cu grâul și porumbul. În 2018, când Uniunea Europeană a interzis cele trei pesticide periculoase pentru albine, guvernul condus la acel moment de Viorica Dăncilă (PSD) a votat împotriva măsurii. Știi cine era ministru atunci, la agricultură? Petre Daea.

Asta e situația. Au încercat ecologiștii să protesteze, dar cine naiba ascultă ecologiștii? Soluția e ca plantele să fie declarate oficial minoritate sexuală, iar oamenii să organizeze Marșuri ale Diversității și să se declare ofensați de buchete de flori și de expresii ca [‘tu-ți ceapa mă-tii]. Dacă nu facem din plante niște progresiști agresivi în opinii am pus-o de mămăligă. Mămăligă din mălai animal, desigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *