Skip to content
Politică

Petre Daea, vizită la Guvern: discuții cu Dăncilă despre criza pestei porcine SURSE

romanialibera.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ajuns, luni, la Guvern, pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre criza pestei porcine africane, potrivit unor surse guvernamentale.

Ministrul Petre Daea a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 10.00, informează hotnews.ro.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, sâmbătă, că miniștrii trebuie să vină cu noi măsuri în ceea ce privește efectele pestei porcine, astfel încât fermierii să fie despăgubiți corect, iar angajații rămași fără locuri de muncă să aibă soluții.

„Legat de pesta porcină, ministrul Daea a făcut o scurtă prezentare, a anunțat măsurile ce au fost luate și care se vor lua. I-am solicitat ministrului Teodorovici, ministrului Petre Daea și premierului ca să gestioneze solicitarea ca despăgubirile, pentru gospodăriile de la care au fost sacrificați porci, să nu se acorde la greutatea animalului care era în momentul respectiv. Până luni să stabilească care este greutatea estimată la care ajungea până la Crăciun și la acea greutate să se dea banii”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a mai anunțat că miniștrii Muncii și Finanțelor trebuie să vină, în zilele următoare, cu soluții pentru angajații care au rămas fără locuri de muncă din cauza pestei porcine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *