Skip to content
Juridic

Petre Lăzăroiu neagă că i s-ar fi promis funcţia de Avocat al Poporului

sursazilei.ro

Judecătorul Curţii Constituţionale Petre Lăzăroiu, raportor în cazul sesizării făcute de Florin Iordache privind completele de trei de la Curtea Supremă, a negat vineri, că i s-ar fi propus funcţia de Avocat al Poporului sau cea de membru în Consiliul de Administraţie al BNR la finalul mandatului de judecător CCR.

Nu mi s-a propus nicio funcţie. Nu m-am întâlnit cu nimeni, nu am discutat cu nimeni despre funcţii. Nici pentru Avocatul Poporului, nici pentru membru în CA al BNR”, a declarat Petre Lăzăroiu pentru G4Media.ro.
Reacţia lui Lăzăroiu vine după ce joi Radio Europa Liberă a scris că el ar fi primit oferta de la PSD de a deveni Avocatul poporului după ce, la 15 aprilie, expiră mandatul lui Victor Ciorbea în fruntea acestei instituţii.

„Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu ar fi primit oferta de la PSD de a deveni Avocatul poporului după ce, la 15 aprilie, expiră mandatul lui Victor Ciorbea în fruntea acestei instituţii. Informaţia a fost confirmată, pentru Europa Liberă, din surse politice provenite, deopotrivă, din rândul puterii şi al opoziţiei. Cel mai probabil este postul de Avocat al poporului oferit ca recompensă, deşi se pare că PSD ar fi pus între opţiuni şi un post în Consiliul de Administraţie al BNR”, a scris joi Radio Europa Liberă România.

Presa a scris miercuri că raportul întocmit de judecătorul-raportor Petre Lăzăroiu în ceea ce priveşte sesizarea depusă de Florin Iordache la CCR referitor la completurile de trei judecători de la ÎCCJ este orientat spre admiterea acţiunii fostului ministru al justiţiei. O decizie favorabilă a CCR ar anula sentinţa de condamnare pronunţată pe fond şi reluarea judecăţii de la început. În acest context cel mai probabil va interveni termenul de prescripţie a infracţiunilor de care este acuzat şi liderul PSD ar scăpa astfel de acest dosar.

Petre Lăzăroiu este la Curtea Constituţională din vremea lui Traian Băsescu. Fostul preşedinte l-a numit pe un rest de mandat, pe locul pe care îl lăsase liber decesul lui Petre Ninosu. Doi ani a funcţionat astfel Lăzăroiu, din 2008 până în 2010. Apoi, Traian Băsescu l-a numit din nou pe Lăzăroiu pe un mandat complet, care îi expiră la începutul lunii iunie.

La sfârşitul lunii trecute, Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor, a sesizat CCR pentru soluţionarea unui presupus conflict între Parlament şi Înalta Curte privind inexistenţa completurilor de 3 judecători specializate pe corupţie la ICCJ. Prin această sesizare, Florin Iordache a preluat practic apărarea formulată în instanţă de avocaţii lui Liviu Dragnea care cer anularea sentinţei de condamnare dată pe fond, pe motiv că sentinţa nu a fost dată de un complet specializat, aşa cum prevede Legea 78/2000, scrie adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *