Skip to content
Politică

Petre Roman, îngrijorat față de clasa politică din România: Trebuie înlocuit sistemul

Invitatul Alexandrei Păcuraru în emisiunea Acasă la Oamenii Realităţii, fostul premier Petre Roman şi-a exprimat îngrijorarea faţă de clasa politică românească şspunând că dacă vrem schimbare, trebuie înlocuit sistemul.

 

Politicianul a mărturisit că îl afectează modul cum s-a transformat învăţământul românesc.

Încet, încet, după revoluție, școala română nu a mai produs elite și a apărut o diluare, o scădere a calității învățământului în România – gimnaziu, liceu și universitate, e un lucru care m-a durut și mă doare”, a precizat politicianul.

Petre Roman a explicat care sunt deosebirile esenţiale dintre politica de după revoluţie şi cea actuală.

Diferența era sentimentul răspunderii, eram prea copleșiti de răspunderea care ne revenea în calitatea de conducători ai acestei țări, de răspunderea pe care o resimțeam față de ce văd acum, lipsa de răspundere, usurința, chiar nepăsarea… aici e diferența care se rasfrânge în rău, ceea ce resimt mulți români”, a explicat Petre Roman.

Avem un sistem atât de complicat de atâtea reglementări, care se suprapun, se bat cap în cap, în afară de faptul ca în timp s-a constituit un șantaj prin șpagă”, a continuat Roman.

Întrebat când consideră că se va termina toată această situație în care se află țara, fostu Petre Roman a răspuns:

Vom face ca disciplina să fie disciplina de la care daca te abați, cineva îți dă rău peste degete. Atunci vă asigur că românii vor fi foarte mândri de țara lor”, a concluzionat fostul premier.

1 comentariu la “Petre Roman, îngrijorat față de clasa politică din România: Trebuie înlocuit sistemul

  1. Fiu de fost securist (conform scrierilor vremii), Petre Roman s-a aflat mai intai de-a dreapta comunistului cu fata umana numit Ion Iliescu. Mai tarziu, de-a dreapta liderului inventat de el insusi pe scena politica numit Traian Basescu. Prea somnorosul Crin Antonescu l-a uns mare liberal. A fost in varful scenei politice de 26 de ani incoace. Ca si in varful mineriadelor, mai putin ultima care l-a si dat jos din functia de Prim-Ministru FSN. A creat sau a ajutat la crearea unui sistem. A acestui sistem ! Si acum vine si ne spune senin ca trebuie inlocuit sistemul ??? Pai sistemul este si a fost format si sustinut de oameni. Ca el si altii ca el. Nu vrea domnul Roman sa inceapa cu propria persoana si sa curete sistemul mai intai de el insusi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *